Babyboom
Babyboom
Zwanger

Zo kan je zelf het inscheuren of inknippen bij de bevalling vermijden!

2 min
Levering
Zwanger

Zo kan je zelf het inscheuren of inknippen bij de bevalling vermijden!

2 min
Éveil, Santé
Je hoort gruwelverhalen van vriendinnen over het inknippen of inscheuren bij de bevalling. Maar wist je dat jij zelf het inknippen kan vermijden door een massage-olie te gebruiken?

Kan je het inknippen of inscheuren vermijden?

Je wil liever niet bevallen met een knip of scheur. De gruwelverhalen van je vriendinnen hebben je al lang overtuigd...

Vanaf ongeveer 34 weken zwangerschap kan je een perineummassage aanleren. Het perineum is het stuk huid tussen je anus en je vagina.

Door de perineummassage vermindert de kans op inscheuren of knippen tijdens de bevalling. Het is een zeer eenvoudige techniek die zeer gemakkelijk kan aangeleerd worden en - volgens de meeste vroedvrouwen - ongetwijfeld zijn nut bewezen heeft. Door de massage krijgt het perineum een goede doorbloeding, wordt de huid soepel en worden de spieren geoefend. Hierdoor is het beter in staat mee te bewegen tijdens de bevalling.

Oeps... hoe doe je dat dan? Masseren tegen het inknippen of inscheuren bij je bevalling?

Heel wat vrouwen vragen hun partner te helpen met de massage. Wil je dat liever niet, dan kan je vanaf je 34ste week 3 tot 4 keer in de week, na een bad of douche, zelf in de badkamer het stukje huid tussen vagina en anus masseren. Doe dat 5 tot 10 minuten. Vanaf je 36ste week kan je zelfs dagelijks masseren.

Vind je de gedachte aan de massage niet erg leuk? Bedenk dan even dat inknippen of inscheuren nog veel minder leuk is.

Vroedvrouwen raden aan:

  • Eerst je gynaecoloog te vragen of een perineummassage wat voor jou is. Vrouwen die snel ontstekingen krijgen, kunnen een massage van het perineum beter vermijden.
  • Eerst de massageolie te testen op een stuk huid aan je arm (oksel, pols). Een eventuele allergie kan je op die manier opsporen voor je er last van krijgt op een vervelende plaats.
  • Weleda Tip: Masseer het perineum na een bad of douche, dan is het weefsel al een beetje zacht geworden en veert het gemakkelijk mee met de massage.
Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Cicalux
Littekenbehandeling voor keizersneden
89.00
Kopen
Natracare
Maandverband ultra extra normaal + vleugels
3.36
Kopen
En nog meer ...
Levering