Babyboom
Babyboom
Zwanger

Zo krijg je een betere moeder-kind relatie vanaf de geboorte!

2 min
Levering
Zwanger

Zo krijg je een betere moeder-kind relatie vanaf de geboorte!

2 min
Éveil, Santé
Rooming-in; in de meeste moederhuizen is het vanzelfsprekend dat jij je baby na de geboorte meteen bij jou op de kamer krijgt. Of niet soms?

Rooming-in betekent dat je na de bevalling je baby meteen bij jou op de kamer krijgt. Uit studies blijkt dat kinderen die meteen bij de moeder worden gelegd minder huilen en beter slapen. Daarenboven kregen de moeders sneller een melktoevoer, wat de borstvoeding ten goede kwam.

Toch is rooming-in niet altijd mogelijk. Als je een keizersnede had of je kindje heeft problemen, is rooming-in niet altijd een optie. Wij geven je enkele punten die je met je arts bespreken kan om de hechting met je kind zo snel mogelijk op punt te zetten:

1. Vraag om zo snel mogelijk na de geboorte je baby naakt op je buik te krijgen. Kan dit niet door een keizersnede, kan je baby bij de vader op de naakte huid worden gelegd. Toch is het belangrijk dat de baby zo snel mogelijk naar jou toekomt!

2. Probeer in de volgende 24 uur je baby zo vaak mogelijk naakt op je huid te voelen. Streel je kindje, praat met je baby. Ook bij problemen met de gezondheid vraag jij de arts om dit zo vaak mogelijk waar te maken.

3. Laat je niets wijsmaken! Ook als jij je kind niet meteen op schoot kan nemen, kunnen jullie een prima relatie opbouwen! Je hoeft niet meteen naar een psycholoog te stappen die een wedergeboorte wil uitvoeren met je kindje. Spender in de komende maanden veel tijd met elkaar, kijk elkaar in de ogen en praat met je baby.

Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Cicalux
Littekenbehandeling voor keizersneden
89.00
Kopen
Natracare
Maandverband ultra extra normaal + vleugels
3.36
Kopen
En nog meer ...
Levering