Babyboom
Babyboom
Zwanger

Zonnebaden, zonnebank en sauna tijdens je zwangerschap

2 min
Zwangerschap gezondheid
Zwanger

Zonnebaden, zonnebank en sauna tijdens je zwangerschap

2 min
Éveil, Santé

- Als de zomer in zicht komt, wil je er natuurlijk tijdens je zwangerschap net zo goed uitzien. Daar is absoluut niks mis mee maar weet dat langdurig zonnebaden, zonnebank en stoombaden absolute afraders zijn tijdens de zwangerschap.

Hoewel vele informatiecampagnes het langdurig bruinen hebben proberen af te raden, blijven we een mooie gebruinde huidskleur beschouwen als een teken van goede gezondheid en dynamisme. Niets is minder waar natuurlijk want dermatologen blijven ons herinneren aan de slechte gevolgen die een langdurige blootstelling aan de zon kan hebben.

  • Zwangere vrouwen moeten nog meer op hun hoede zijn voor de zon omdat zij een bijkomend risico lopen ; het zwangerschapsmasker dat bestaat uit bruine vlekken in het gezicht of hals die in sommige gevallen nooit meer verdwijnen.
  • De zon is trouwens heel slecht voor de aders en kan reeds aanwezige spataders nog meer doen uitkomen.
  • Zwanger of niet, met de zonnebank moet altijd voorzichtig omgesprongen worden. Er wordt wel eens gezegd dat de risico's van deze ultraviolette straling nog groter zijn dan die van de zon. Men weet trouwens niet wat de invloed is van deze ultraviolette straling op de ongeboren baby. Je kan dus tijdens je zwangerschap beter geen gebruik maken van de zonnebank. Het welzijn van je baby is deze kleine opoffering vast wel waard.
  • Ten slotte worden stoombaden en sauna's ook afgeraden omdat ze de lichaamstemperatuur doen stijgen. Dit is schadelijk voor de aanstaande moeder evenals voor de baby. Je zal deze verhoging van lichaamstemperatuur trouwens niet goed kunnen verdragen en als onaangenaam aanvoelen tijdens je zwangerschap.
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen