Babyboom
Babyboom
Baby

Zorgt borstvoeding voor een sterkere band met je kind?

2 min
Speciaal voor Mama
Baby

Zorgt borstvoeding voor een sterkere band met je kind?

2 min
Éveil, Santé
Onderzoekers van de Yale Universiteit ontdekten dat moeders die borstvoeding geven na 3 weken een hormoon produceren dat hen emotioneler en gemotiveerder maakt om voor de huilende baby te zorgen.

Borstvoeding: de band tussen mama en baby

Volgens de onderzoekers zou het dus beter zijn voor depressieve moeders om borstvoeding te geven. Het hormoon dat zo vrijkomt zal hen helpen om weer een positieve houding te krijgen en zich sneller beter te voelen.

Had jij het gevoel dat op het ogenblik dat je stopte met borstvoeding geven de relatie met je kindje veranderde? Of ziet een mama die geen borstvoeding geeft haar kind net zo graag en is net zo gemotiveerd om voor de baby te zorgen?

Een betere communicatie met je baby door borstvoeding

De onderzoekers scanden de hersenactiviteit van gezonde moeders en stelden vast dat de moeders die borstvoeding gaven meer receptief waren voor de signalen van hun baby. Na drie weken al ging hun hersenactiviteit opvallend vooruit als ze de baby hoorden huilen en werd het hormoonoxytocin vrijgemaakt. Dit hormoon zou de aandacht van de moeder voor het kind versterken.

Let wel, deze sterkere band tusen moeder en kind duurt maar even. Drie tot vier maanden na de geboorte van het kind was er geen verschil meer te bespeuren tussen de relatie die moeders hebben met hun kind - of ze nu wel of niet borstvoeding gaven.

Ontdek nu in onze shop !
67%
Weleda
Borstvoedingsthee
4.30
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
67%
Weleda
Borstvoedingsthee
4.30
Kopen
75%
MultiMam
Kompressen
8.89
Kopen
Medela
Moedermelkbewaarzakjes
10.99
Kopen
En nog meer ...
Speciaal voor Mama