Babyboom
Babyboom
Zwanger

Zwanger in de zon? Een bolle, bruine buik?

2 min
Zwangerschap gezondheid
Zwanger

Zwanger in de zon? Een bolle, bruine buik?

2 min
Éveil, Santé
Het is heerlijk weer, je vertrekt op vakantie en je wilt (eindelijk) genieten van de zon. Maar, is het wel verstandig om zwanger te gaan zonnebaden?

Zwanger in de zon

Op het strand zit een prachtig gebruinde vrouw met een trotse, bolle buik. Mooi! Maar is het ook gezond?

Helaas, als je zwanger bent, blijf je beter onder een parasolletje of in de schaduw van een boom zitten. Als je toch de zon in gaat, smeer je je best heel goed in met een zonnecrème met een hoge beschermingsfactor of zelfs een sunblock. Draag ook altijd iets op je hoofd.

Onder invloed van zwangerschapshormonen verandert je huid immers. Sommige zwangere vrouwen krijgen dan een zogenaamd zwangerschapsmasker, ook wel chloasma of melasma genoemd. Bij vrouwen met een lichte huid vormen zich donkere pigmentvlekken in het gezicht, terwijl vrouwen met een donkere huid juist lichtere vlekken krijgen. Het goede nieuws is dat het meestal na de zwangerschap wel weer geleidelijk aan verdwijnt, al kan het soms wel enige tijd duren.

De zon is trouwens heel slecht voor de aders en kan reeds aanwezige spataders nog meer doen uitkomen.

En de baby?

Vanaf de zestiende week kan de baby in je buik licht van buiten de baarmoeder waarnemen. Ook al kan het geen kwaad, dat felle zonlicht kan je baby zien.

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen