Babyboom
Babyboom
Zwanger

Zwanger op skivakantie

2 min
Zwangerschap gezondheid
Zwanger

Zwanger op skivakantie

2 min
Éveil, Santé
<p>Is je zwangerschap een reden om je wintervakantie dit jaar over te slaan? Je kan dan misschien niet de piste op, maar er zijn toch nog heel wat andere mogelijkheden.

Al jarenlang trekken jij en je partner met een hele groep vrienden richting de bergen om er een weekje te gaan skiën, maar dan ben je plots zwanger en lijkt het jou beter de skitrip dit jaar te skippen. Is het als zwangere vrouw wel veilig om op de latten te staan? En wat als je het volgende jaar terug op skivakantie wil gaan? Gaat dat wel met een kleine baby?

Met een bolle buik op de latten?

Als je zwanger op de latten staat loop je toch extra risico's. Het is dan ook belangrijk dat je deze goed overweegt en voldoende voorzorgen neemt indien je toch besluit te gaan wintersporten.

Tijdens je zwangerschap loop je meer gevaar letsels op te lopen omwille van vochtophoping in de spieren en verslapping van pezen. Ook je zwaartepunt verplaatst zich tijdens de zwangerschap, waardoor je coördinatie moeilijker verloopt. Een ongelukkige val kan zeer nadelig zijn voor je baby: je placenta kan loslaten, je baarmoeder kan scheuren of de val kan vroegtijdige weeën veroorzaken. Wintersporten tijdens je zwangerschap is, zeker vanaf de vierde maand, ten zeerste af te raden!

Kies voor een wellnesshotel en ga lekker kuren, terwijl de anderen skiën!

Geen reden om de wintervakantie te skippen tijdens je zwangerschap! Je kan dan misschien niet zelf op de latten staan, maar als zwangere vrouw heb je nog heel wat andere mogelijkheden. Kies dit jaar bijvoorbeeld voor een wellnesshotel zodat jij lekker kan genieten van een massage, terwijl de anderen zweten op de skipiste.

De New Life Hotels-keten biedt enkele unieke formules aan voor zwangere vrouwen en baby's. Laat je bijvoorbeeld volledig in de watten leggen in één van de New Life Wellnesshotels, terwijl de andere genieten van een dagje op de skipiste. Meer info vind je op www.newlifehotels.com

Ook voor paren die al een paar jaren zwanger proberen te worden zonder resultaat, heeft de New Life Hotels-keten een speciale formule bedacht. In het Duitse Beieren kan je een speciale modderkuur volgen die de vruchtbaarheid zou bevorderen.

Kan je een kleine baby wel meenemen op skivakantie?

Vanaf drie jaar mogen kinderen pas voor het eerst skiën. Voor kinderen jonger dan drie jaar zijn er echter heel wat skiresorts met aangepaste kinderopvang voor de allerkleinsten. Mama en papa gaan met een gerust hart skiën, terwijl hun kleine spruit in goede handen achterblijft.

Belambra Clubs biedt heel wat specifieke vakantieformules aan voor gezinnen met kleine kinderen. Tijdens het winterseizoen zijn er heel wat skiformules terug te vinden voor gezinnen met jonge kinderen. Meer info vind je op www.belambra.nl

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen