Babyboom
Babyboom
Zwanger

Zwanger worden en tandhygiëne

2 min
Zwangerschap gezondheid
Zwanger

Zwanger worden en tandhygiëne

2 min
Éveil, Santé
<p>Ik heb eens gehoord dat je sneller zwanger wordt als je goed flost!? Heeft dat echt iets met elkaar te maken? Ik kan het bijna niet geloven...

Zwanger worden en tandhygiëne

  • Volgens een recente Australische studie doet een vrouw met een gezond gebit er gemiddeld 5 maanden over om zwanger te raken, terwijl vrouwen met tandproblemen (tandvleesontstekingen, infecties, …) of een minder goede tandhygiëne (bloedend tandvlees, …) er gemiddeld meer dan 7 maanden over doet.
  • Tandvleesontstekingen werden in het verleden al gelinkt aan hart- en vaatziekten, miskramen en vroeggeboortes als gevolg van een zwangerschapsvergiftiging (pre-eclampsie).
  • Als je zwanger wil worden, vind je het normaal dat je gezonder gaat leven, minder alcohol drinkt, stopt met roken en foliumzuur inneemt, maar nu blijkt dus ook dat een goede tandhygiëne cruciaal is.
  • Maak dus een afspraak met je tandarts en haal alvast die flosdraad naar boven! Flossen maar!

Wat is goede tandhygiëne?

  • Om je tanden echt proper te houden en te voorkomen dat bacteriën tandvleesontstekingen veroorzaken moet je meer doen dan gewoon goed poetsen. Je tanden regelmatig flossen blijkt heel belangrijk te zijn!
  • Heb je vragen in verband met de conditie van je tandvlees, raadpleeg dan je tandarts.

Zwangerschap en tandhygiëne

Een goede tandhygiëne is niet alleen belangrijk als je zwanger wil worden, maar vooral ook wanneer je al zwanger bent! Niet verzorgde tandvleesontstekingen houden immers een verhoogd risico op vroeggeboorte in.

Annelies, redactrice

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen