Babyboom
Babyboom
Zwanger

Zwangerschap in mei verhoogt kans op vroeggeboorte

2 min
Levering
Zwanger

Zwangerschap in mei verhoogt kans op vroeggeboorte

2 min
Éveil, Santé
Volgens Amerikaanse wetenschappers kan de uitgerekende bevallingsdag je al heel wat vertellen over het risico op vroeggeboorte!

We hoorden het nooit eerder, maar volgens een Amerikaanse studie van Schwandt & Curie, vertelt de uitgerekende bevallingsdatum heel wat over het risico op vroeggeboorte!

Hoger risico op vroeggeboorte als je zwanger wordt in de maand mei

Zij ontdekten dat vrouwen die zwanger worden in de maand mei, en een kindje verwachten in de winter 10% meer kans hebben op een vroeggeboorte. Dat heeft niets te maken met de maand waarin je zwanger wordt, maar de geboorte in de wintermaanden zou daar schuld aan zijn. In januari en februari ben je immers ontzettend vatbaar voor het griepvirus; er zijn veel meer mensen die dan ziek zijn. Krijg je het griepvirus in je laatste trimester, dan kan een vroeggeboorte veroorzaken. Word je zwanger in mei, raden de onderzoekers aan om je zeker in te laten enten tegen het griepvirus.

Sportieve kinderen in de herfst

Diezelfde onderzoekers stelden vast dat kinderen die in november geboren worden 10% harder lopen, 12% hoger springen en 15% sterker zijn dan kinderen die in de lente geboren werden. De reden? Als je hoogzwanger bent in de zomermaanden, ben je vaker blootgesteld aan zonlicht. En dat zonlicht is cruciaal voor de opbouw van Vitamine D in je lichaam. Kinderen die geboren worden in de herfst hebben een zomer lang van ene gezonde portie vitamine D kunnen genieten!

Toch, zeggen de onderzoekers, hoef je niet te panikeren als je zwanger wordt in mei. Veel belangrijker dan de uitgerekende bevallingsdatum is een gezonde levenswijze tijdens je zwangerschap.

Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Cicalux
Littekenbehandeling voor keizersneden
89.00
Kopen
Natracare
Maandverband ultra extra normaal + vleugels
2.88
Kopen
En nog meer ...
Levering