Babyboom
Babyboom
Zwanger

Zwangerschapskledij: wat moet je zeker in je kleerkast hangen?

2 min
Schoonheid
Zwanger

Zwangerschapskledij: wat moet je zeker in je kleerkast hangen?

2 min
Éveil, Santé

- De eerste maanden kan je je gewone kleding blijven dragen omdat je nog niet veel aankomt en je lichaam nog niet veel verandert. Je borstvolume daarentegen verhoogt wel snel. Je eerste aankoop tijdens je zwangerschap is dus een stevige, ondersteunende beha. Als je je borsten niet de nodige steun geeft, loop je het risico dat ze gaan hangen. Dit komt omdat het bindweefsel dat voor de aanhechting zorgt, kan uitrekken als je borsten snel groter worden. Eens dat bindweefsel uitgerekt is, zullen je borsten nooit meer hun oude vorm terugkrijgen. Een stevige beha zal er dus van het begin toe bijdragen dat het weefsel niet te veel uitrekt.

  • Daarna kan je al beginnen grotere hemden, T-shirts en truien te kopen. Voor het bovenste deel van het lichaam is het dus niet zo ingewikkeld om je kleding aan te passen.

Aan het einde van het eerste trimester ga je echter voelen dat je wat meer ruimte nodig hebt rond je taille. Dat is dus het ideale moment om een rok of een broek met een elastisch voorstuk te kopen.

  • Zwangerschap betekent niet dat je dadelijk veel dure positiekleding moet kopen. Koop vooral een paar onmisbare basisstukken in een gespecialiseerde winkel. De zwangerschapskleding is tegenwoordig goed aangepast aan de mode en je kan er kwalitatieve basisstukken kopen zoals een goed zwangerschapsbeha, wollen of katoenen maillots, leggings met inzetstukken, een mooie positiejurk voor speciale gelegenheden, een positiebroek... Jij kan natuurlijk enkel voor jezelf uitmaken of je het liefst een broek, een kleed of een overall draagt. Blijf dus steeds je kleding kiezen in functie van je smaak en in functie van je nieuwe silhouet natuurlijk.
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
En nog meer ...
Schoonheid