Babyboom
Babyboom
Baby

Zweer borstvoeding niet af!

2 min
Speciaal voor Mama
Baby

Zweer borstvoeding niet af!

2 min
Éveil, Santé

Borstvoeding of flesvoeding

Ondertussen is het algemeen geweten dat borstvoeding het best is voor de gezondheid van je kindje. Daarom willen de meeste aanstaande moeders ook alleen maar borstvoeding geven.

Dit is weliswaar goed nieuws, maar er is daar ook een keerzijde aan verbonden: moeders die problemen hebben met borstvoeding en toch weigeren de fles te geven, moeten hun kleintje steeds vaker met uitdrogingsverschijnselen naar het ziekenhuis brengen.

Borstvoeding: niet vor iedereen

Borstvoeding wordt tegenwoordig actief gepromoot. De kinderorganisatie van de Verenigde Naties kent zelfs speciale prijzen toe aan organisaties die borstvoeding bevorderen. Ook de overheid heeft zich vol enthousiasme voor deze zaak geëngageerd, en geeft ziekenhuizen en vroedvrouwen richtlijnen in die richting.

Hierdoor zijn jonge moeders helemaal overtuigd geraakt van de heilzame werking van borstvoeding. Maar vaak gaat het in de praktijk heel wat minder vlot. Heel wat jonge mama's produceren te weinig melk voor hun kind. De categorieke afwijzing van de fles kan in dat geval ertoe leiden dat de baby uitdrogingsverschijnselen gaat vertonen en daarvoor zelfs in het ziekenhuis moet worden opgenomen. Dehydratie kan leiden tot nierproblemen, geelzucht en zelfs hersenletsels.

De huidige, militante houding van borstvoeding of niets kan daarom zeer gevaarlijk zijn. Praat erover met je arts of je vroedvrouw als je merkt dat het niet altijd lukt. Beter voorkomen dan genezen...

Ontdek nu in onze shop !
67%
Weleda
Borstvoedingsthee
4.30
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
67%
Weleda
Borstvoedingsthee
4.30
Kopen
75%
MultiMam
Kompressen
8.89
Kopen
Medela
Moedermelkbewaarzakjes
10.99
Kopen
En nog meer ...
Speciaal voor Mama