Babyboom
Babyboom
Baby

3 onmisbare tips wanneer je kindje diarree heeft

2 min
Gezondheid van de baby
Baby

3 onmisbare tips wanneer je kindje diarree heeft

2 min
Éveil, Santé
Diarree… het is enorm vervelend en komt altijd op het verkeerde moment, ook bij je kindje. Meestal gaat het om een virale infectie of zijn de darmen verstoord als gevolg van een antibioticakuur. Met deze 3 tips voorkom je dat je peuter uitdroogt en zorg je ervoor dat het snel weer beter gaat.

Tip 1: Zorg voor hydratatie!

Bij diarree is de stoelgang heel erg waterig. Je peuter verliest dus veel meer vocht dan normaal. Daarom is het belangrijk dat hij nu zeker voldoende drinkt. Hoeveel je kindje minstens moet drinken, hangt af van het lichaamsgewicht. Peuters tussen 1 en 4 jaar moeten vanaf 10 kg lichaamsgewicht 1 liter vocht + 50 ml per extra kilo drinken.

Geef je kindje echter geen vruchtensap of frisdrank, want suikers zullen de darmen extra irriteren. Water of thee zijn prima, maar ook soep of bouillon (met zout) is uitstekend, omdat er naast vochtverlies vaak ook een verlies aan zouten optreedt.

 

Tip 2: Hou je peuter goed in de gaten

Diarree bij peuters is meestal onschuldig. De oorzaak ligt vaak in een infectie of een antibioticakuur, maar het kan ook gaan om peuterdiarree. Toch is het mogelijk dat er een ander probleem aan de basis ligt, zoals een voedselallergie of een darmaandoening. Duurt de diarree langer dan enkele dagen? Verliest je kindje gewicht? Is het bleek en lusteloos? Zijn er andere signalen waar over je je ongerust maakt? Aarzel dan zeker niet en contacteer je arts of pediater. Bij chronische diarree of ernstige symptomen is soms verder onderzoek nodig.

Ontdek nu in onze shop !
94%
Bambix
Groeimelk met granen 1-3 jaar
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
94%
Bambix
Groeimelk met granen 1-3 jaar
13.50
Kopen
84%
Bambix
Berenkoekjes met honing 6x2 stuks 150g
2.14
Kopen
67%
Babyboom
Geschenkpakket 11-17 maanden - Frans
0.00
Kopen
En nog meer ...
Gezondheid van de baby