Babyboom
Babyboom
Zwanger

Met deze 5 tips maak je het perfecte geboortekaartje

5 min
Zwanger

Met deze 5 tips maak je het perfecte geboortekaartje

5 min
Éveil, Santé
Met een geboortekaartje laat je iedereen weten dat jullie kleintje geboren is. Maar hoe pak je dat nu precies aan? Er is zoveel keuze en natuurlijk kies je niet zomaar het eerste het beste kaartje.

Je wil een kaartje dat perfect bij jullie past, als herinnering aan die speciale dag. En wat je vooral niet wil, is stress bij het uitkiezen, maken en versturen. Kaartje2go, online specialist in geboortekaartjes, zet speciaal voor jou vijf tips op een rij voor het perfecte geboortekaartje.

 

1. Maak je geboortekaartje vooraf en bestel een gratis proefdruk

Als je net bevallen bent, heb je wel wat anders aan je hoofd dan het uitkiezen en ontwerpen van het geboortekaartje. Je wil niets liever dan genieten van elk moment samen met je zoontje of dochtertje. En terecht! Neem daarom de tijd om vooraf de kaartjes in alle rust te maken. Niets plezanter dan tijdens je zwangerschap online op zoek te gaan naar jouw favoriete kaartje, in het formaat, de stijl en de kleur die jij wil. Maak je eigen kaartje vanaf nul of pas een bestaand ontwerp aan en sla het op in je persoonlijke account. Zo vind je hem gemakkelijk terug als je later nog iets wil aanpassen of kan je hem veilig bewaren tot de dag van de geboorte, om de laatste gegevens zoals geboortedatum, gewicht en lengte toe te voegen.


Bestel ook alvast een gratis proefdruk, zodat je meteen kan zien hoe je kaartje er in het echt uitziet. Bij Kaartje2go voegen we meteen stalen van al onze papiersoorten en envelopkleuren toe aan je proefdruk. Zo wordt het kiezen een stuk makkelijker en ga je met een gerust hart die laatste weken van je zwangerschap in.
 

2. Kies een geboortekaartje dat bij jullie past

Geboortekaartjes zijn er in de meest uiteenlopende stijlen: klassiek, stoer, trendy, retro … Om het kaartje te kiezen dat het beste bij jullie past, kan je bij Kaartje2go verschillende stijlen en trends gemakkelijk vergelijken dankzij de handige filters. Heb je de kinderkamer ingericht volgens een bepaald thema, dan is het leuk om het geboortekaartje hiermee te matchen. Een schattig roze kaartje voor je dochtertje, een stoer ontwerp voor je zoontje of iets compleet anders, het kan allemaal!

Hou bij het kiezen van je kaartje ook rekening met de naam die jullie voor je kleintje hebben gekozen. Het ene ontwerp is nu eenmaal beter geschikt voor een lange naam en het andere dan weer voor een korte naam. Daarom kan je nu bij Kaartje2go jullie babynaam invullen in een handige generator en zo in één oogopslag jullie gekozen naam op alle geboortekaartjes uit de collectie zien. Superhandig om te beoordelen welk kaartje het beste past bij de naam van jullie toekomstige kindje! 

3. Vergeet geen belangrijke informatie

Het gebeurt vaker dan je denkt: in de drukte van het moment de geboortedatum vergeten te vermelden of een typefoutje maken in het gewicht. Om dat te vermijden, is het handig om op voorhand een checklist te maken met de zaken die op het kaartje moeten komen eenmaal je kleintje geboren is. Denk daarbij aan de naam van je kindje, geboortedatum, gewicht, lengte en kamernummer in het ziekenhuis. De namen van de ouders, meter en peter, het thuisadres en eventueel het nummer van de pamperrekening zijn zaken die je gemakkelijk vooraf kan toevoegen.

Bij het ontwerpen van je kaartje kan je voorlopig fictieve gegevens invullen voor bijvoorbeeld de geboortedatum en het gewicht. Op je gratis proefdruk markeer je deze gegevens in een kleur. Op het moment dat je de kaartjes gaat bestellen, hoef je enkel nog deze informatie te vervangen door de werkelijke gegevens. Neem rustig de tijd om het kaartje nog eens extra te controleren voor je je bestelling plaatst, ook op eventuele spelfouten. Beter wat extra tijd nemen dan dat er een foutje in het kaartje sluipt!
 

4. Bestel de enveloppen op voorhand of maak een Excelbestand

Wil je je kaartjes zelf versturen, dan doe je er goed aan om de enveloppen op voorhand te bestellen. Zo heb je alle tijd om de enveloppen rustig te schrijven en te frankeren, en hoef je na de bevalling alleen nog maar de kaartjes erin te stoppen. Dat scheelt weer een hoop werk en tijd, tijd die je kan doorbrengen met je kleine spruit. Geef je enveloppen dat tikkeltje extra en bestel meteen bijpassende sluitzegels.

Kies je ervoor om je geboortekaartjes rechtstreeks naar de ontvangers te laten versturen, dan hoef je zelf amper nog iets te doen. En je wint heel wat tijd, want de kaartjes worden niet eerst als pakket naar je thuis verstuurd, waarna jij ze zelf nog op de bus moet doen. Verzamel op voorhand alle adressen in een Excelbestand. Op het moment dat je de kaartjes bestelt, hoef je enkel nog de lijst te uploaden en klaar! Als dat niet gemakkelijk is.

Mocht je nog niet van iedereen het adres hebben, komt ook hier Kaartje2go to the rescue! Met de adresverzoeker stuur je een digitaal adresverzoek naar wie je maar wilt. De adressen worden vervolgens verzameld in het adresboekje in je account, zodat je ze kunt gebruiken op adresstickers of om de geboortekaartjes rechtstreeks te versturen.
 

5. Bestel extra geboortekaartjes

Twijfel je over hoeveel kaartjes je precies nodig hebt? Lijst de namen en adresgegevens van familie en vrienden op. Vergeet ook collega’s, buren of vrienden van de toekomstige grootouders niet. Misschien wil je wel een kaartje sturen naar de dagmoeder of crèche waar je kindje is ingeschreven? Of naar de school van grote broer of zus? We raden je aan om ongeveer 10% extra geboortekaartjes te bestellen. Er zijn altijd wel een paar mensen die je over het hoofd hebt gezien en bovendien is het ook leuk om zelf één of meerdere exemplaren te bewaren als herinnering.
 

Geboortekaartjes maken bij Kaartje2go

We hopen dat we met deze tips het maken van je geboortekaartjes wat gemakkelijker hebben gemaakt. Zodat je onbezorgd en in alle rust kan genieten van je zwangerschap en van die eerste weken na de bevalling. Laat die roze wolk maar komen!

Bekijk vooral ook onze extra’s, om het geboortekaartje helemaal af te maken. Kies bijvoorbeeld uit verschillende luxe papiersoorten en meerdere envelopkleuren. Ook kun je kiezen voor foliedruk in goud, zilver of koper en een video van je kindje uploaden die met een QR-code op de kaart komt. De envelop maak je af met een bijpassende sluitzegel en adressticker. 

Een goede voorbereiding is de perfecte start, zoals het vooraf bestellen van een proefdruk of je enveloppen. Nu alleen nog jouw favoriete ontwerp kiezen uit het aanbod van meer dan 3000 geboortekaartjes.

Dit artikel werd geschreven in samenwerking met Kaartje2go.

Ontdek nu in onze shop !
73%
Pampers
Premium Protection Maxi Pack Maat 3
26.62
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
73%
Pampers
Premium Protection Maxi Pack Maat 3
26.62
Kopen
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
84%
Bambix
Berenkoekjes met honing 6x2 stuks 150g
2.14
Kopen