Meestal is het antwoord ja. Er zijn drie verschillende manieren waarop u een "klassieke" borstvergroting kunt doen. Ten eerste, via de oksel (incisie in de oksel). Daarna via submammaire route (incisie onder de borst). Ten slotte via de hemiaerolroute (incisie rond de tepelhof).
Bij de eerste twee worden de melkkanalen en de klier niet aangetast of doorgesneden. Dit is echter niet noodzakelijk het geval voor de derde. De chirurg moet bijzonder delicaat zijn en oppassen dat hij deze onderdelen niet "beschadigt". Ze zijn namelijk essentieel voor borstvoeding.
Als de operatie echter een borstverlies moet corrigeren, kan een deel van de klier en de melkkanalen worden doorgesneden. Alleen dan kan borstvoeding in het gedrang komen. Afgezien daarvan is het heel zeldzaam dat een borstvergroting door een ervaren chirurg wordt uitgevoerd, nadelig voor een vrouw die haar kind borstvoeding wil geven.
Er zijn de afgelopen jaren verschillende onderzoeken gedaan om te kijken of er verschillen zijn tussen vrouwen met implantaten en vrouwen zonder. Borstvoeding geven is voor een vrouw die een operatie heeft ondergaan niet bijzonder moeilijker dan voor een ander.
Aan de andere kant wordt opgemerkt dat een vrouw met natuurlijke borsten meer melk heeft om haar baby te voeden.
Bij een siliconenlek is het natuurlijk niet aan te raden om je baby borstvoeding te geven. Als de prothese in goede staat is en geen gebreken vertoont, is er geen risico voor het kind om siliconengel te consumeren.
In de meeste gevallen, en als de operatie om cosmetische in plaats van medische redenen was, wordt borstvoeding niet beïnvloed.
Omdat u nooit voorzichtig genoeg kunt zijn, moet u toch uw arts raadplegen om zijn of haar mening hierover te weten.
Het wordt sterk aangeraden om minimaal 6 maanden te wachten na het stoppen. Dit komt omdat tijdens het geven van borstvoeding de borst niet zijn oorspronkelijke volume heeft. We moeten dus wachten tot de borst zijn natuurlijke vorm terugkrijgt.