Babyboom
Babyboom
Baby

Eten dat niet meer zo leuk is nu je een kind hebt

2 min
Voeding
Baby

Eten dat niet meer zo leuk is nu je een kind hebt

2 min
Éveil, Santé
Een van de meest foutieve dingen die je kan denken als je een baby hebt, is ‘dat het allemaal gemakkelijker zal zijn als ze iets zelf kunnen… ‘. Fout! Het loopt pas allemaal in het honderd als ze iets zelf kunnen, en al helemaal als het gaat over eten… Of ligt dat aan ons, dat we met een grote boog om bepaalde voeding heen lopen en in de supermarkt soms zelfs gewoon de kar keren om kindlief maar niet te herinneren aan het bestaan van…

1. Chocolade

Lekker, jazeker, en bijna alle kinderen zijn het daarmee eens. Het smelt ook als zot en het plakt overal aan. Om nog maar te zwijgen van de vlekken die het maakt en de tonnen doekjes die je nodig hebt om je kind(eren) en jezelf te fatsoeneren.

2. Frambozen/braambessen

Heu, dié vlekken gaan er dus amper nog uit.

3. Smeerkaas

Dat spul heeft zijn naam niet gestolen: het smeert niet alleen geweldig goed op brood, maar ook op vingers, haar, tafels, kleren - en het beste stuk is nog dat zelfs een minuscuul beetje al een moeilijker verwijderbare veeg achterlaat op je werkkledij. Echt: gewéldig.

4. Chips

Puur omdat kinderen het zo lekker vinden. Waardoor ze er te veel van (willen) eten en een discussie/ruzie/tranen/toegeven over de portie jouw chipsgenot wel echt he-le-maal vergalt.  

 

5. Koeken

Eén woord. Kruimels.

6. Waterijsjes

Eén woord: Plak. Te.Veel.Plak.

7. Frieten

Is er één kindermenu in dit land dat géén frieten (of spaghetti) bevat? Gewoon een patatje, wat groenten, een stukje vlees/vis/veggie: is dat zo effing moeilijk?!

8. Groenten

Vooral als een ander kind ze wel braaf opeet en dat van jou niet. Grrrrrr.

9. Wat de grootouders geven

Meer fruitsap, koekjes en ander zoet spul dat je net heel hard probeert te vermijden of te beperken. Yep, dank u, lieve oma en opa...

 

 

 

Dit artikel werd geschreven in samenwerking met Mama Baas.

Ontdek nu in onze shop !
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
115.99
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
115.99
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
Natracare
Maandverband Long Ultra + vl
3.17
Kopen
En nog meer ...
Voeding