Babyboom
Babyboom
Baby

Grrrrr.... Luieruitslag! Wat doe ik er aan?

1 min
Gezondheid van de baby
Baby

Grrrrr.... Luieruitslag! Wat doe ik er aan?

1 min
Éveil, Santé
<p>We willen toch niet dat een luier lekt?! De luchtdichte afsluiting van de natte luier en het langdurig contact van de gevoelige huid met de urine zorgen voor irritatie.

 

Oh nee, mijn baby's billetjes zien rood!

Luieruitslag, ook bekend als luierdermatitis, is de meest voorkomende huidaandoening bij baby's en jonge kinderen. Zo'n 30% van alle baby's jonger dan twee jaar krijgen luieruitslag, de meeste van hen tussen 9 en 12 maanden.

Hoe voorkom je luieruitslag?

Luieruitslag kan het best voorkomen worden met de 1-2-3-regel van Nivea: lucht, barrières en reinigen.

  • 1. Lucht: laat de luier op zijn minst af en toe uit en doe vaak een schone luier om, zodat de babybilletjes zo schoon en droog mogelijk blijven.
  • 2. Barrière: gebruik een zinkoxide met zalf om de luierzone te beschermen tegen irriterende urine- en ontlastingstoffen. Gebruik geen remedies tegen uitslag die potentieel irriterende of zelfs toxische substanties bevatten zoals salicylaten, steroïden, kwikhoudende stoffen etc.
  • 3. Reinigen: de luierzone moet zeer grondig gereinigd worden. Het is belangrijk enkel zeer milde reinigingsproducten te gebruiken en mechanische irritatie van de huid te vermijden tijdens het reinigen.

http://www.nivea.be

Ontdek nu in onze shop !
82%
Avril
Maxi katoenen vierkanten
4.00
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
82%
Avril
Maxi katoenen vierkanten
4.00
Kopen
84%
Nuby
Infrarood thermometer
25.02
Kopen
Nuby
Nuby Neuspeer & Oorreiniger
3.73
Kopen
En nog meer ...
Gezondheid van de baby