Babyboom
Babyboom
Zwanger

Ook je huid verandert

3 min
Zwangerschap gezondheid
Zwanger

Ook je huid verandert

3 min
Éveil, Santé
Misschien ben jij wel een van die vrouwen die stralen tijdens de zwangerschap, met een heldere teint en fonkelende ogen.

Je bent gelukkig en geniet van het kleine mensje dat binnen in jou groeit. Maar vergeet hierbij niet wat er aan de buitenkant van je lichaam gebeurt! Je huid verwennen is nu een absolute noodzaak.

 

Je teint

Misschien ben jij wel een van die vrouwen die stralen tijdens de zwangerschap, met een heldere teint en fonkelende ogen. Maar zeer vaak treedt in het gezicht van een zwangere vrouw meer pigmentvorming op.Dit ontsiert je gelaat met een ‘zwangerschapsmasker’.

Deze vlekken verdwijnen doorgaans na de bevalling, maar niet altijd volledig.

Opgelet voor acne in je 4de maand

Hoe verklaar je de plotselinge verschijning van ontsierende puistjes op je gezicht?

Je spijsvertering kan je hier parten spelen, je voert minder de schadelijke stoffen af en ... dit weerspiegelt zich op je gezicht. Ook wordt je lichaam overspoeld door hormonen en worden de talgklieren overgeactiveerd, vandaar de acne.

Vermijd iedere huidirritatie en gebruik tijdelijk huidproducten voor een vette huid. Wees gerust, deze minder aangename periode gaat voorbij en in een paar weken tijd kan je huid zelfs superdroog worden door nieuwe hormonale veranderingen! Alert zijn en je aanpassen is de boodschap...

Je huid

Hydrateren’ vormt hier het sleutelwoord.

Zowel je gezicht als de rest van je lichaam moet altijd gehydrateerd worden. Breng 's ochtends en 's avonds een niet-vet huidverzorgingsproduct aan. Gebruik bij voorkeur een hypoallergene crème.

Vraag je apotheker om advies. Deze zal je weten te vertellen wat de beste verzorging is voor de gezondheid van je huid.

Pas op voor de zon

Net als in het gelaat kunnen er bruine vlekjes verschijnen ter hoogte van de oksels en de onderbuik (de beroemde bruine lijn onder de navel), terwijl ook de uiteinden van de borsten meer pigmentvorming vertonen.

Vermijd altijd de zon, die bijdraagt tot de vorming van deze vlekken, die overigens vaker voorkomen bij bruinharige vrouwen. Deze vlekken verdwijnen normaal gesproken een paar maanden na de bevalling.

 

Hoe kan je de strijd aanbinden tegen striae of zwangerschapsstriemen?

Deze kleine witachtige of rozige striemen verschijnen vaak tussen de 4de en 6de maand op de borsten, heupen, buik, dijen en billen.

Tijdens je zwangerschap komt je huid onder toenemende spanning te staan en ondanks zijn elasticiteit kan dit leiden  tot scheuren in het huidweefsel.

Ten eerste, houd je gewicht onder controle door niet te veel en vooral niet te snel aan te komen.

Je kan ook je huid soepel houden door het gebruik van geschikte crèmes: massage is ideaal!

Sommige crèmes kunnen de schade beperken die wordt veroorzaakt door deze gevreesde striemen waar 50% van de zwangere vrouwen mee te maken krijgt. Masseer minstens één keer per dag, door de huid onder uw vingers te rollen om zo de doorbloeding ervan te bevorderen. Neem de tijd om deze crème goed in de huid te laten dringen en wees royaal met de hoeveelheid.

Heb je veel striae, raadpleeg dan een dermatoloog, die je zal helpen ze na de bevalling te verminderen.

 

En wat met cellulite?

Van zodra je zwanger bent, zijn deze vetkussentjes er als de kippen bij om je dijen, heupen, billen en buik te ontsieren.

Gewichtstoename, minder regelmatige eliminatie van afvalstoffen en hormonale veranderingen vormen het ideale kader waarin cellulite vrij spel krijgt!

Let op je voeding : minder suikers, vetten en zetmeelhoudende producten.

Doe lichaamsoefeningen en gymnastiek onder de begeleiding van je kinesist.

Je haar

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, heeft zwangerschap geen negatief effect op je haar. De toevloed van hormonen maakt het soepel en doet het glanzen.

Wees echter zuinig met permanenten en kleuringen. Gebruik geen shampoo voor vet haar omdat je haar ondertussen droger werd. Gebruik in plaats daarvan zachte shampoos om je haar te ontzien in afwachting van de terugval die enkele weken na de bevalling zal plaatsvinden.

Je prachtige haardos van de voorgaande maanden zal dan juist heel kwetsbaar worden.

 

Je nagels

Deze zullen helaas gemakkelijker afbreken. Neem eventueel elke dag een gelatinecapsule in, die in de apotheek te krijgen is.

Voorlopig geen nagellak meer, dames! Deze is zeer schadelijk voor je ongeboren kind.

Ontdek nu in onze shop !
67%
Bio-Oil
Huidverzorgingsolie - Littekens en Striemen
22.99
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
67%
Bio-Oil
Huidverzorgingsolie - Littekens en Striemen
22.99
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen