Babyboom
Babyboom
Baby

Huisdier jaloers op baby

2 min
Familie
Baby

Huisdier jaloers op baby

2 min
Éveil, Santé
<p>Je was er steeds voor je hond of kat. En dan is er opeens een baby en heb je minder tijd voor je huisdier... Het gevolg? Jouw huisdier jaloers op je baby!;

Huisdier jaloers op baby

Je was er steeds voor je huisdier. Als jij naar huis kwam van het werk, had je enkel oog voor je hond of kat. Je lievelingsdier gaat extra voorzichtig met je om in de zwangerschap. En dan is er opeens een baby... Dieren zijn goed voor kinderen, zegt men. Jij verheugt je... Maar je huisdier wordt jaloers op je baby. Huisdieren kunnen behoorlijk jaloers worden als er plotseling een mensenkind in huis komt, zeker als er voorheen geen kinderen waren. De aandacht en de liefde gaan nu immers helemaal naar de nieuwe baby.

Hoe je huisdier voorbereiden op de komst van je baby

Je kan je huisdieren aan deze nieuwe situatie laten wennen door het dier op voorhand voor te bereiden op de komst van de baby.

  • Vooral als je hond overenthousiast en springerig is, is het een goed idee om met je hond naar een hondenschool te gaan.  Baby's kunnen onverwachte bewegingen maken en zijn onvoorspelbaar, daarom is het belangrijk dat je hond wél uitstekend luistert.
  • Je kan je huisdieren ook leren dat ze niet meer op je schoot, maar bijvoorbeeld naast je op de bank op een speciaal kussen moeten gaan liggen. Maak ook tijdens je zwangerschap duidelijk dat je schoot niet altijd vrij is door bijvoorbeeld een grote pop (of een ander voorwerp) op je knieën te leggen, maar dat hij naast je net zo goed aandacht of een knuffel kan krijgen.
  • Als je huisdieren bij jou op de kamer slapen en je hebt besloten dat ze na de bevalling op een andere plaats moeten slapen, is het ook hier nodig je huisdieren hierop voor te bereiden. Richt daarom een gezellig hoekje in voor je huisdieren. Ze kunnen het in het begin lastig hebben om plots alleen te slapen. Het kan helpen als je een oud kledingstuk of deken met jouw geur in zijn mand te leggen.
  • Breng na de bevalling ook een ongewassen kledingstuk mee van je pasgeborene en laat je huisdieren aan die nieuwe geur wennen.
  • Laat je huisdieren nooit alleen bij je baby. En jaag ze consequent weg van je baby's slaapkamer. Geef je kat of hond bij het verlaten van de babykamer wel een extra knuffel. Zo leert die dat het kind weliswaar op de eerste plaats komt, maar dat hij zeker niet vergeten wordt.
  • Als je huisdier, ondanks al je pogingen om hem voor te bereiden en gerust te stellen, vijandig blijft tegen je baby, houd hem dan zoveel mogelijk weg. Indien deze jaloezie op lange termijn niet mindert, zal je moeten overwegen om hem eventueel te castreren of weg te doen.
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Familie