Babyboom
Babyboom
Baby

De ontwikkeling van je baby: je baby is 7 maanden oud

2 min
Ontwikkeling van de baby
Baby

De ontwikkeling van je baby: je baby is 7 maanden oud

2 min
Éveil, Santé
De zithouding is nog min of meer wankel. Hij heeft zijn handen nodig om het evenwicht te bewaren.

Lichamelijke ontwikkeling

Gewicht

Hij komt ongeveer 500 g aan, dit is ongeveer 15 g per dag.

Een jongen weegt nu 6,6 kg tot 9,8 kg – Een meisje 6 kg tot 9,5 kg

Lengte

Baby groeit 1 tot 2 cm.

Een jongen is nu 64 tot 73 cm groot – Een meisje 63 tot 72 cm

 

Motorische ontwikkeling

De zithouding is nog min of meer wankel. Hij heeft zijn handen nodig om het evenwicht te bewaren. Help hem bij het zitten door kussens rond hem te plaatsen als buffer voor de keren dat hij onvermijdelijk opzij valt. Als hij op zijn rug ligt, rolt hij naar buiklig en probeert hij zijn achterste op te heffen door met zijn ellebogen te werken, voor een partijtje ‘trial and error’ ramping.

Hou hem niet tegen als hij allerlei dingen in zijn mond wil stoppen om de wereld te ontdekken. Let er wel op dat er enkel veilige voorwerpen in zijn omgeving liggen.  Te klein speelgoed kan hij inslikken. Vooral kleine batterijtjes zijn zeer gevaarlijk omdat zij in de maag een zuur afgeven dat leidt tot maagperforaties.

Het ontwaken van de zintuigen en het contact met anderen

Op deze leeftijd houdt je kindje ervan om verstoppertje te spelen, wat het volledig uit zijn dak doet gaan. Verstop een stuk speelgoed onder een dekentje, dat het dan moet zoeken. Dit is een belangrijke fase in zijn ontwikkeling, tijdens dewelke het ontdekt dat personen of voorwerpen die het niet ziet, daarom wel blijven bestaan. Het begint vrolijk te reageren op bekende gezichten en heeft schrik van onbekende gezichten.  Op deze leeftijd wil baby steeds aan mama’s rokken of papa’s nek hangen, ontwikkelt hij wat verlatingsangst. Dit is de golf van baby's emoties. Hij kan daarna heel snel lachen en huilen.

 

De evolutie van zijn slaap

Je baby verandert, maar dit veroorzaakt ook nieuwe reacties bij hem. Tijdens zijn slaap kan jouw baby last hebben van angsten en zelfs nachtmerries. Heel anders dan bij nachtmerries, is het mogelijk dat jouw baby begint te gillen en te huilen terwijl hij slaapt.  Op zulke momenten is hij misschien niet in staat je te herkennen, dus is het beter hem niet wakker te maken. Maar zorg ervoor dat je bij hem blijft, zodat hij zichzelf geen pijn doet.

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Baby calendula bodymilk
11.94
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Baby calendula bodymilk
11.94
Kopen
Nuby 3D Silicone Slabbetje met Dierendesigns 3 stuks
17.99
Kopen
Bojungle
Multifunctionele digitale 6-in-1 blendercooker
125.99
Kopen