Babyboom
Babyboom
Baby

Onze huid beschermt ons. Hoe beschermen wij onze huid?

3 min
Gezondheid van de baby
Baby

Onze huid beschermt ons. Hoe beschermen wij onze huid?

3 min
Éveil, Santé
De huid is een echte interface met de buitenwereld en een volwaardig orgaan, dat de nodige aandacht en verzorging verdient. De babyhuid is bovendien dunner, kwetsbaarder en gevoeliger dan die van volwassenen. Redenen te over dus om er van bij het prille begin bijzondere aandacht aan te besteden. De huid heeft de taak de andere organen tegen aanvallen van buitenaf te beschermen. Ze wordt echter constant bedreigd door diverse omgevingsfactoren: zon, koude, warmte, wind en zelfs vervuiling en stress. Het is dus belangrijk dat je je huid verzorgt met een paar eenvoudige handelingen, zodat je huid jou op haar beurt kan beschermen!

Hoe beschermt onze huid ons?

Onze huid vormt een echte barrière tussen ons organisme en de buitenwereld door het tegen bacteriën en microben te beschermen en door de lichaamstemperatuur te regelen.

De huid bestaat uit twee lagen. De onderhuid is de diepste laag. Ze zorgt voor het herstel van de huid. De opperhuid is de bovenlaag van de huid. Ze is veel dunner maar niet minder belangrijk dan de onderhuid, want ze is de laatste barrière tussen ons organisme en de buitenwereld.

De huid vervult haar beschermende rol op twee manieren: door middel van talg en door te zweten. Talg is een vette film die de oppervlakte van de opperhuid bedekt en de huid tegen uitdroging beschermt. Uitdroging veroorzaakt microsneetjes, die virussen, bacteriën en microben kunnen doorlaten. Zweten (of transpiratie) beperkt de wildgroei van bacteriën op de oppervlakte van onze huid dankzij de lichte zuurheid van ons zweet.

De huid kan droger of vetter zijn, afhankelijk van de persoon, maar ook van de gebeurtenissen in het leven en de zorg en aandacht die je eraan besteedt. Doordat de babyhuid heel dun en nog niet rijp is, kan ze zich nog niet goed verdedigen tegen aanvallen van de buitenaf. In de loop van de jaren en door invloeden van buitenaf (uv, koude enz.) wordt de huid gevoeliger. Om haar beschermende functie te behouden, moet de huid in goede gezondheid blijven.

Hoe bescherm je je huid?

Wassen

Een goede huidverzorging begint met een goede reiniging. Reinig je huid voor het slapengaan om alle deeltjes die zich op je lichaam hebben afgezet, te verwijderen. Gebruik hierbij echter geen zepen of reinigingsproducten die te agressief zijn voor je huid. De babyhuid is heel gevoelig en raakt snel geïrriteerd. Gebruik daarom hypoallergene verzorgingsproducten, zonder alcohol en met een neutrale pH, die niet agressief zijn voor de huid.

Besteed voldoende zorg aan de reiniging van de kwetsbare billetjes van je baby. Het liniment met olie en kalkwater van Bepanthol® is hiervoor perfect geschikt, al van bij de geboorte. Het reinigt in alle zachtheid en vormt een beschermende film om de babyhuid te beschermen tegen aanvallen van buitenaf tussen de luierwissels in.

Goed hydrateren

Hydraterende crèmes helpen uitdroging voorkomen en bevorderen de herhydratering van de huid. Het dagelijkse gebruik van een hydraterende dagcrème is een onmisbaar wapen om je huid in goede gezondheid te houden en haar beschermende functie in stand te houden. Breng na het baden een hydraterende verzorging aan. Dit kalmeert de droge huid, die de neiging heeft te trekken omdat ze onvoldoende vocht bevat. Bepanthol® Hydraterende Crème, dagelijks aangebracht, bevordert het herstel van de droge huid, die gevoelig is voor irritatie. Door je huid goed te hydrateren, versterk je haar barrièrefunctie en kan ze zich beter verdedigen.

Pas op voor roodheid

Bij een heel droge tot atopische huid kan roodheid optreden door intense droogte, eczeem of - bij baby’s - luieruitslag.

Bepanthen® Eczema zonder cortisone verlicht snel roodheid en jeuk, veroorzaakt door occasionele huidirritatie, zoals eczeem, droge huid en allergische reacties. Zorg tussen twee eczeemopstoten door voor een dagelijkse hydratering van je huid.

Bepanthol® Babyzalf kalmeert de babyhuid van bij de eerste tekenen van roodheid op de billetjes, beschermt en helpt het natuurlijke herstel van de huid. Verschoon je baby vaak en laat de billetjes ademen (zonder luier) telkens wanneer je daartoe de kans hebt.

Pas op voor de zon

De huid moet tegen uv-stralen worden beschermd met een crème met een zonnefilter en/of sunblock. Deze cosmetische producten bevatten twee soorten lichtbeschermingsfilters: chemische filters, die de uv-stralen absorberen, en minerale filters, die de uv-stralen weerkaatsen. De kwetsbare babyhuid heeft extra bescherming nodig tegen de schadelijke gevolgen van de zon. De allerkleinsten mogen niet rechtstreeks aan uv-stralen worden blootgesteld en niet buitenkomen op de warmste uren van de dag. Gebruik altijd een zonnebescherming, aangepast aan je huid.

L.BE.MKT.01.2020.5755

Ontdek nu in onze shop !
82%
Avril
Maxi katoenen vierkanten
4.00
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
82%
Avril
Maxi katoenen vierkanten
4.00
Kopen
84%
Nuby
Infrarood thermometer
25.02
Kopen
Nuby
Nuby Neuspeer & Oorreiniger
3.73
Kopen
En nog meer ...
Gezondheid van de baby