Babyboom
Babyboom
Baby

Rode billetjes bij baby's: symptomen en cosmetische behandelingen

2 min
Gezondheid van de baby
Baby

Rode billetjes bij baby's: symptomen en cosmetische behandelingen

2 min
Éveil, Santé

Luieruitslag herkennen

Baby’s hebben een kwetsbare huid, heel anders dan bij volwassenen. De babyhuid is nog dun, produceert nog onvoldoende talg en heeft dus een geringe beschermende werking.  Vooral de billetjes krijgen heel wat te verduren: vochtigheid, wrijving of contact met irriterende substanties. Zo kan je baby last hebben van rode of geïrriteerde billetjes. De symptomen van luieruitslag bezorgen je baby vaak een oncomfortabel en pijnlijk gevoel.

Heel wat factoren kunnen aan de basis liggen van die roodheid en irritatie van de kwetsbare huid van de babybilletjes. Niet alleen vochtige, zure urine, maar ook te weinig luierwissels, onvoldoende reiniging, wrijving van de luier, waterige ontlasting of doorkomende tandjes kunnen luieruitslag veroorzaken.

Schakel daarom een versnelling hoger om die ongemakken te vermijden en rode babybilletjes efficiënt te behandelen.

Verzorging van rode billetjes

Zodra je de eerste roodheid opmerkt, breng je Bepanthol® Babyzalf aan op de met zuiver water schoongemaakte billetjes. De formule van deze zalf is perfect aangepast aan de kwetsbare huid van baby’s zelfs van premature baby’s. Bepanthol® Babyzalf verzacht babybilletjes vanaf de eerste tekenen van roodheid, beschermt (dankzij lanoline) en ondersteunt het natuurlijke huidherstel (dankzij pro-vitamine B5).  Zonder parfum, bewaarmiddelen en zinkoxide (een transparante textuur die de huid laat ademen).

Na slechts een paar keer aanbrengen, is de roodheid alweer vergeten en voelt je baby zich weer goed.

Als je na een paar dagen geen verbetering ziet, moet je een arts raadplegen. Er kan altijd een bijkomende bacteriële of schimmelinfectie ontstaan.

Hoe voorkom ik rode billetjes?

Door de juiste producten te gebruiken om de babybilletjes schoon te maken, verminder je het risico dat de huid reageert en er roodheid optreedt.

Geef de voorkeur aan zo natuurlijk mogelijke producten, zonder alcohol of parfum. Bepanthol® Baby Liniment bestaat voor 99,5% uit natuurlijke ingrediënten en bevat geen parfum en kleurstoffen. Liniment is perfect geschikt voor het verschonen van je baby. Je krijgt bovendien twee producten in één: het reinigt en beschermt tegelijkertijd de billetjes van je baby. Je kunt het bij elke luierwissel op niet geïrriteerde babybilletjes gebruiken en dit al bij de allerkleinsten. De vloeiende textuur maakt het gemakkelijk om babybilletjes te reinigen en legt een beschermende film op de billetjes van je baby. 

Zorg er verder voor dat je de luier van je baby regelmatig verschoont, tot 7 keer per dag! En vergeet niet om onderweg een aantal extra luiers en aangepaste toiletartikelen mee te nemen om de billetjes van je baby droog te houden.

Ontdek nu in onze shop !
82%
Avril
Maxi katoenen vierkanten
4.00
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
82%
Avril
Maxi katoenen vierkanten
4.00
Kopen
84%
Nuby
Infrarood thermometer
25.02
Kopen
Nuby
Nuby Neuspeer & Oorreiniger
3.73
Kopen
En nog meer ...
Gezondheid van de baby