Babyboom
Babyboom
Zwanger

Top 10 voor de bevallingstas

3 min
Levering
Zwanger

Top 10 voor de bevallingstas

3 min
Éveil, Santé
Komt de geboorte van baby dichterbij, dan is het tijd om je bevallingstas klaar te maken. Eén maand voor de uitgerekende datum kan je hiermee het best beginnen, in geval van snel vertrek naar de materniteit. Hier is onze top 10 van onmisbare items die je in je koffer kan steken voor een aangenaam verblijf.

1 – Kleding voor mama

Je verblijf in de materniteit is variabel, en kan duren van 48 uur tot enkele dagen. Geef de voorkeur aan praktische, comfortabele kleding, maar ook aan één of twee gekledere stukken als je bezoek ontvangt : 

  • Comfortabele dag-en nachtkleding, geschikt voor borstvoeding als je die wenst te geven : leggings, T-shirts, tunieken, gilets, nachtkledij... en ook een paar pantoffels. 

  • Voor de onderkleding : 2 of 3 borstvoedingsbh’s als je de baby de borst geeft, wegwerpbare onderbroeken voor de eerste dagen, maandverband, comfortabele onderbroeken en sokken.

  • Washandjes

2 – Toilettas voor mama

Vul je toilettas met de dagelijkse dingen die je nodig hebt : douchegel, shampoo, deodorant, tandenborstel en tandpasta, haarborstel, reiningingsgel en watten, make-up. Voeg ook borstvoedingspads toe, alsook zalf voor tepelkloven als je baby zelf voedt.  Voorzie ook zalf tegen zware benen en droog haar. Vergeet ook de zak voor vuile was niet! 

3 - Bonus voor mama

Iets om te lezen, kruiswoordraadsels, muziek of een tablet kunnen helpen om de komst van baby af te wachten. Een foto van je eerste kind of van je familie kunnen de kamer waarin je verblijft opvrolijken ! Voorzie iets zoets of iets om te knabbelen voor tijdens deze dagen, je hebt nood aan steun. Je hebt zeker een waaklampje gekocht voor in de toekomstige kamer van baby : steek  het ook in de koffer, je zal het zachte licht appreciëren om  te waken over baby tijdens deze eerste nachten. 

Vergeet ook je telefoonoplader niet, zeker als je foto’s en video’s via jouw smartphone wil maken van jouwkleine schat !  

4 – Kleding voor baby

Wachtend op baby heb je zeker de tijd genomen om de baby-uitzet uit te kiezen en de kleerkast te vullen. Jehebt mooie pakjes uitgekozen om de eerste dagen in de materniteit door te komen. Geef de voorkeur aan comfortabele kleertjes die gemakkelijk kunnen verschoond worden.  6 pyjama’s en evenveel body’s zijn minimum nodig. Als baby tegen het einde van het jaar geboren wordt, neem dan ook 3 wollen gilets mee en kleine mutsjes, kousjes en pantoffeltjes. Slabbetjes en  luiers zijn onontbeerlijk tijdens de voedingen en daarna bij eventuele oprispingen. Twee badcapes zijn wenselijk, maar ook een slaapzak om baby tijdens de nacht warm te houden. Ook een engelennest is nuttig voor het vertrek uit de materniteit. 

5 – Toilettas voor baby

De toilettas voor baby zou volgende producten moeten bevatten voor de eerste verzorging : niet alle materniteiten geven luiers, neem er dus zeker mee ! Voor de luierwissel bij baby : opteer voor huidcrème met calcaire die je aanbrengt op watten. Voor het gezichtje te reinigen gebruik je best reinigingsmelk en fysiologisch serum. Een thermometer en een badthermometer kunnen ook nuttig zijn.

6 – Bonus voor baby

Vergeet ook de knuffel niet die je zo selectief hebt uitgekozen voor je kleine schat ! Als baby broers of zussen heeft, kunnen ze baby misschien een klein cadeautje geven. Een fopspeen kan ook handig zijn om baby te troosten. 

7 – Administratieve papieren

Een zwangerschapsdossier kan heel nuttig zijn tijdens uw verblijf in de materniteit. Het bevat jouwverzorgingsparcours gedurende de 9 maanden : de analyseresultaten, jouw medische bezoeken, alsook jouwgezondheidsdossier en jouw bloedgroep. Jouw inschrijvingsdossier bij de materniteit moet erbij zitten, alsook jouw administratieve documenten : identiteitskaart, mutualiteitkaart, trouwboekje, nummer voor kinderbijslag...

8 – Zak voor in de verloskamer

Voorzie een zak voor in de verloskamer. Steek er alles in wat u nodig denkt te hebben voor de grote dag. Boeken en muziek kunnen je helpen om te wachten als het allemaal wat langer duurt. Kies ook iets comfortabels om aan te trekken zoals een nachtkleed of een breed T-shirt, ook een waterspray kan handig zijn om je een fris gevoel te geven. Neem ook een gilet of kousen mee in geval van rillingen. Vergeet natuurlijk ook niet het eerste pakje van baby dat waarschijnlijk samen met papa uitgekozen is ! 

9 – Zaken voor papa

En wat doet de toekomstige papa? Hij gaat mee de verloskamer in en kan bij jullie blijven slapen. Kleingeld zal handig zijn om bij te hebben zodat er iets uit de automaten die beschikbaar zijn in de materniteit gekocht kan worden. Energierepen kunnen heil brengen in de verloskamer. Voorzie ook kleding voor papa om mee te nemen, evenals zijn toiletas. Ook de telefoonoplader kan van pas komen  !

10 – Bonus voor broer of zus

Als baby niet het eerste kindje is in het gezin, kan je misschien een klein cadeautje voorzien  van baby voor broer of zus. Ze zullen de geste zeker appreciëren! 

Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Cicalux
Littekenbehandeling voor keizersneden
89.00
Kopen
Natracare
Maandverband ultra extra normaal + vleugels
2.88
Kopen
En nog meer ...
Levering