Babyboom
Babyboom
Baby

Verzorgingstips voor de huid van je baby

3 min
Gezondheid van de baby
Baby

Verzorgingstips voor de huid van je baby

3 min
Éveil, Santé
De huid speelt een fundamentele rol als beschermende barrière voor het lichaam. Deze beschermende functie ontwikkelt zich al terwijl de baby nog in de buik zit en dit proces zet zich na de geboorte nog een jaar verder. De huid van je baby is heel gevoelig en doorlaatbaar, waardoor ze snel geïrriteerd raakt. Een speciale verzorging, aangepast aan de kwetsbare babyhuid, is dus geen overbodige luxe. De verzorging van de babyhuid houdt deze niet alleen gezond en schoon, maar voorkomt ook droogheid, huidinfecties en bepaalde dermatologische aandoeningen.

Wassen

Je baby wassen is belangrijk voor zijn gezondheid, maar het is niet nodig om je baby elke dag een badje te geven. Tussen twee badjes in moet je wel dagelijks de gevoelige zones, zoals de billetjes, de navel of de huidplooien wassen met een washandje en lauw water.

Laat je kindje niet te lang in bad, want het water, dat vaak veel kalk bevat, zal zijn huid uitdrogen en de hydrolipidenfilm, die de huid moet beschermen, is immers nog niet gevormd.

De babyhuid is heel gevoelig en raakt snel geïrriteerd. Gebruik daarom hypoallergene verzorgingsproducten, zonder alcohol en met een neutrale pH, die niet agressief zijn voor de babyhuid. Gebruik in elk geval geen producten voor volwassenen.

Verse luiers

Besteed voldoende zorg aan de reiniging van de kwetsbare billetjes van je baby. Deze zone is vaak geïrriteerd door het langdurige contact met urine en stoelgang. Gebruik een aangepast reinigingsproduct met neutrale pH, zonder parfum of zeep, dat de babyhuid niet irriteert. Het liniment met olie en kalkwater van Bepanthol® is perfect afgestemd op de huid van zuigelingen. Het reinigt en beschermt de babybilletjes in alle zachtheid. Het legt immers een beschermende film op de kwetsbare billetjes van je baby om de huid te beschermen tegen aanvallen van buitenaf tussen het verschonen in.

Hydrateren

De huid van pasgeboren baby’s is nog niet rijp en de talgklieren zijn nog niet erg productief. De hydrolipidenfilm, het eerste schild tegen aanvallen van buitenaf, is nog niet actief en heeft hulp nodig. Breng elke dag wat hydraterende dagcrème aan. Dit zal de babyhuid in goede conditie houden en helpen haar beschermende rol te vervullen. Bepanthol® Hydraterende Crème, aangebracht na het badje, bevordert het herstel van de kwetsbare babyhuid, die gevoelig is voor irritatie. Door de huid goed te hydrateren, versterk je haar barrièrefunctie en kan ze zich beter verdedigen.

Pas op voor roodheid

Sommige baby’s hebben een heel droge huid en kunnen al in de eerste maanden last hebben van atopische dermatitis, ook atopisch eczeem genoemd. Typisch voor de opstoten zijn de rode, droge plekken met hevige jeuk. Daarna treden blaasjes op, die vervolgens in korstjes veranderen. Tussen twee eczeemopstoten in blijft de huid heel droog en moet ze goed worden gehydrateerd. Bepanthen® Eczema zonder cortisone verlicht snel roodheid en jeuk, veroorzaakt door occasionele huidirritaties, zoals eczeem.

Luieruitslag

Luieruitslag treedt op wanneer de urine en de ontlasting in de luier de huid van je baby irriteren. Het komt voor bij kindjes met een heel gevoelige huid. Deze wordt rood en is kwetsbaar bij langdurig contact met vuil. Breng bij de eerste tekenen van roodheid wat zalf aan op de billetjes: Bepanthol® Babyzalf kalmeert, beschermt en helpt het natuurlijke herstel van de kwetsbare babyhuid. Verschoon je baby vaak en laat de billetjes ademen (zonder luier) telkens wanneer je daartoe de kans hebt.

Koude en zon

In de winter en in de zomer heeft de huid van je baby speciale verzorging nodig. Het gezichtje van zuigelingen wordt meer dan welk lichaamsdeel ook blootgesteld aan het klimaat, vervuilende stoffen of wind. Het is dan ook de zone die het eerst getroffen wordt door droogte en roodheid. Het gezichtje van je baby mag je dus echt wel extra vertroetelen. Breng ’s morgens en ’s avonds een hydraterende crème aan op baby’s gezichtje, evenals een lippenbalsem, zoals Bepanthol® Herstellende Lippencrème, als je baby gesprongen of gebarsten lipjes heeft.

L.BE.MKT.01.2020.5755

Ontdek nu in onze shop !
82%
Avril
Maxi katoenen vierkanten
4.00
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
82%
Avril
Maxi katoenen vierkanten
4.00
Kopen
84%
Nuby
Infrarood thermometer
25.02
Kopen
Nuby
Nuby Neuspeer & Oorreiniger
3.73
Kopen
En nog meer ...
Gezondheid van de baby