Babyboom
Babyboom
Baby

Huisdier is goed voor kinderen

2 min
Familie
Baby

Huisdier is goed voor kinderen

2 min
Éveil, Santé

Huisdier goed voor kinderen

Is er net een baby in huis? Of heb je een stel kleine peuters rondlopen? Dan heb je geen excuses meer om geen huisdier in huis te halen! Uit onderzoek blijkt dat een huisdier goed is voor kinderen!

Minder astma door huisdier

Baby's die tijdens hun eerste levensjaren elke dag in contact komen met huisdieren krijgen minder vaak last van allergieën, hooikoorts en astma. Ook het immuunsysteem van deze kinderen is stabieler dan dat van kinderen zonder huisdieren.

Meer beweging door huisdier

Met een hond in huis gaan je kinderen trouwens meer bewegen. Over het tapijt rollen met hun zachte vriend, door de tuin hollen... Ook de ouders zelf wandelen opvallend meer en nemen daarbij de kinderen vaak mee. En dat terwijl jij altijd dacht dat jij de hond uitliet...

Huisdier zorgt voor minder stress in het gezin

Uit onderzoek is daarnaast gebleken dat het hebben van een huisdier voor minder stress binnen het gezin zorgt. Doordat de stress vermindert, maak je ook minder kans om ziek te worden en hou je er een betere relatie op na - met je kinderen en met elkaar.

Kinderen zien hun huisdier al snel als hun beste vriend. Ook al verstaat de hond of kant niet alles wat er verteld wordt, ze zijn graag bij jouw kinderen in de buurt. Kinderen met huisdieren voelen zich zelden alleen. Ze leren daarenboven hoe ze met anderen moeten omgaan door een dier in huis te halen. Kinderen die geleerd hebben om om te gaan met een dier, zijn vaak beter in staat om ook met andere kinderen om te gaan. Ze zijn vaak een stuk socialer en leren ondermeer wat het betekent afscheid te nemen.

Een huisdier is goed voor kinderen! Je hebt, met andere woorden, geen andere keuze dan een knuffelvriend in huis te halen. Nu alleen nog bepalen wat het wordt... Een hond, kat, konijn of kanarie?

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Familie