Babyboom
Babyboom
Zwanger

Wat doen tegen cellulitis?

2 min
Schoonheid
Zwanger

Wat doen tegen cellulitis?

2 min
Éveil, Santé

Het is onontbeerlijk de vetophopingen te verdrijven en gelijktijdig de afvalstoffen te verwijderen. Het een zonder het ander is totaal zinloos.

Om cellulitis te verdrijven zijn meerdere technieken efficiënt gebleken:

- Manuele massage

Een aantal fysiotherapeuten heeft een speciale opleiding genoten in deze welbepaalde massagetechniek met oplossende werking. Nadien wordt een massage gegeven om de bloedsomloop te stimuleren. U mag rekenen op een tiental beurten.

-Machinale massage

Deze techniek ("endermologie", "Cellu-M6") werkt volgens hetzelfde principe. Succes kunt u echter pas verwachten als iedere behandeling gevolgd wordt door een massage die de bloedsomloop bevordert, dit om de afvalstoffen af te voeren.

-Electro-stimulatie

Deze methode (ook wel "electro-lipolyse" genoemd), gebruikt elektriciteit om de spiervezels te stimuleren en de vetlaag vloeibaar te maken. De afvalstoffen worden via de urine uitgescheiden dank zij het stimuleren van de bloedcirculatie door aangepaste oefeningen onmiddellijk na de elektrische behandeling. De techniek is doeltreffend maar moet jaarlijks herhaald worden.

- Mesotherapie

Deze behandeling wordt enkel door artsen toegediend. Met zeer kleine naalden wordt onderhuids een mengsel ingespoten van enzymes die het vet oplossen en waterafdrijvend zijn, samen met stoffen die de bloeddoorstroming bevorderen. Tien beurten zijn wel nodig.

- Liposuctie

Een vorm van esthetische chirurgie. De chirurg tast met fijne buisjes de onderhuidse ruimte af en zuigt er het vet weg. Het schijnt overigens dat een lasertechniek hier eveneens veelbelovende resultaten zou kunnen geven. Liposuctie kan het definitieve einde betekenen van cellulitis, maar als er blijvende doorbloedingsstoornissen of hormonale problemen zijn, zal de cellulitis elders in het lichaam opnieuw verschijnen.

- Levenswijze

Veel water drinken (1 liter per dag) en een zoutarm dieet blijven sterk aanbevolen. Indien nodig moet ook gewerkt worden aan het terugvinden van het hormonale en het nerveuze evenwicht. Het regelmatig uitvoeren van buikspieroefeningen is eveneens uiterst belangrijk.

Ontdek nu in onze shop !
Babybio
Slaap Lekker - Wortel & quinoa (vanaf 8 maanden)
3.79
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Babybio
Slaap Lekker - Wortel & quinoa (vanaf 8 maanden)
3.79
Kopen
Babybio
Slaap Lekker - Broccoli en boontjes - Rijst (vanaf 12 maanden)
2.65
Kopen
Sienna & Friends
Mijn Allereerste Kruidenmix
3.94
Kopen
En nog meer ...
Schoonheid