Babyboom
Babyboom
Baby

Wratten

2 min
Gezondheid van de baby
Baby

Wratten

2 min
Éveil, Santé

Wratten (of 'verruca') worden veroorzaakt door een virus en zijn verheven, bloemkoolachtige en vast aanvoelende uitgroeisels van de huid. Wratten komen zelden geïsoleerd voor dus meestal zijn er meerdere wratten gelijktijdig aanwezig.

Ze komen vooral voor op handen, vingers en voeten. Wratten zijn nooit schadelijk maar kunnen wel vervelend zijn, vooral omdat ze de neiging hebben om zich te vermenigvuldigen.

Behandeling

  • Meestal wordt er gekozen voor lokale toepassing (bevriezing) met vloeibare stikstof. De stikstof veroorzaakt op -196° een klein brandwondje waardoor de wrat loskomt. De bevriezing vindt slechts kort en oppervlakkig plaats. Nadelen van de behandeling zijn pijn direct na of tijdens de behandeling en (bloed)blaren, die enige dagen hinder kunnen geven. Bevriezing in de buurt van de nagels kan erg pijnlijk zijn en soms tot blijvende beschadiging van de nagels leiden.
  • Om deze pijnlijke methode te vermijden is het ook mogelijk om thuis een bereiding uit te proberen op basis van salicylzuur, hetgeen volledig pijnloos is.
  • De lasertherapie staat nog in de kinderschoenen, maar lijkt vooral efficiënt te zijn bij voetwratten en bij wratten aan de geslachtsorganen. Alleen wratten die niet op andere behandelingen reageren of die steeds terug de kop opsteken, komen in aanmerking voor lasertherapie. Bij kinderen zal deze behandeling, als men dan toch besluit om het te doen, onder narcose moeten plaatsvinden.
  • Er bestaan eveneens homeopathische middelen om wratten te bestrijden. Deze middelen worden voorgeschreven in functie van de plaats en de vorm van de wratten. Vraag raad aan je arts of apotheker.
Ontdek nu in onze shop !
82%
Avril
Maxi katoenen vierkanten
4.00
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
82%
Avril
Maxi katoenen vierkanten
4.00
Kopen
84%
Nuby
Infrarood thermometer
25.02
Kopen
Nuby
Nuby Neuspeer & Oorreiniger
3.73
Kopen
En nog meer ...
Gezondheid van de baby