Babyboom
Baby

Heeft je kindje diarree? Ondersteun de darmflora!

Baby

Heeft je kindje diarree? Ondersteun de darmflora!

Wat is diarree?
Heeft je peuter een erg dunne, bijna waterige stoelgang en dit meer dan 3x per 24u? Dan is er sprake van diarree. Het is een symptoom en geen ziekte. Belangrijk is dus om de oorzaak te achterhalen.

Waardoor krijgt je kindje diarree?

Diarree kan het gevolg zijn van een infectie, maar het kan ook wijzen op een voedselallergie, intolerantie of andere darmproblemen. Ook kan het een bijwerking zijn van een geneesmiddel, bijvoorbeeld antibiotica.

 

Wanneer raadpleeg je best een arts?

Bij diarree kunnen jonge kindjes op korte tijd veel vocht verliezen. Merk je dat je peuter lusteloos is, niet goed drinkt en ook andere symptomen heeft zoals koorts of braken, contacteer dan zo snel mogelijk een arts. Duurt de diarree langer dan enkele dagen of voel je zelf twijfel of ongerustheid? Ook dan schakel je best een dokter in.

 

Wat kun je zelf doen?

Laat je peuter voldoende drinken en zorg voor lichte, vezelarme voeding (bijvoorbeeld witte rijst, appelmoes, wit brood, …). Vul dit aan met een voedingssupplement dat een goede mix aan gezonde melkzuurbacteriën bevat. Deze helpen om de balans in de darmflora te herstellen. Het is verstandig om dit altijd in huis te hebben en ook mee te nemen in de reisapotheek, want ook op vakantie kan je kindje diarree krijgen.

 

Ontdek hét voedingssupplement voor blije buikjes!

 

Dit artikel werd geschreven in samenwerking met Therabel.