Babyboom
Babyboom
Baby

Mustela® viert haar 70ste verjaardag!

4 min
Gezondheid van de baby
Baby

Mustela® viert haar 70ste verjaardag!

4 min
Éveil, Santé
Tussen jonge ouders en Mustela® is het een liefdesverhaal dat al heel lang aan de gang is... En wel sinds 1950, toen het merk van de Laboratoires Expanscience een toiletmelk lanceerde, de eerste die aan jonge ouders werd aangeboden. Zeventig jaar– en miljoenen baby’s en kinderen met een zachte huid – later is de ambitie van Mustela® nog altijd dezelfde: ouders op weg helpen met professionele verzorgingsproducten die heel dicht bij de natuur staan.

Waarom hebben baby's speciale verzorging nodig?

De huid van de baby bereidt die van de volwassene voor...

Is de huid van de baby zacht? Ja, maar ze is kwetsbaar en droogt makkelijker uit. De barrièrefunctie is immatuur en heeft daarom een grotere behoefte om beschermd te worden tegen externe agressies om zijn kostbare celkapitaal te behouden...

Om ouders te helpen de huid van hun kinderen te begrijpen en te ondersteunen tijdens de eerste 1000 dagen van hun leven, heeft het onderzoeksteam van Mustela® gedurende 70 jaar een unieke expertise opgebouwd op het gebied van de fysiologie van de huid van zeer jonge kinderen en vanaf de geboorte. 

Het is in 2012, dat een ongeëvenaarde mondiale studie van Mustela® over de huid van pasgeborenen leidt tot grote ontdekkingen. Baby's worden geboren met 4 verschillende huidtypen met elk hun specifieke kenmerken en behoeften: normale huid, droge huid, huid met neiging tot atopie en zeer gevoelige huid.

Het is noodzakelijk dat ouders weten hoe ze de huidtype van hun kleintje moeten identificeren om beter aan hun specifieke behoeften te kunnen voldoen. Deze ontdekking heeft het mogelijk gemaakt om Mustela®-producten te vervaardigen met specifieke actieve ingrediënten die perfect zijn aangepast aan elk huidtype.

Hoe het huidtype van mijn kind bepalen en welke verzorgingsritueel moet ik hanteren?

Wat als mijn kind een normale huid heeft?

Er wordt vaak verwezen naar de normale huid als de welbekende "babyhuid". Ze is soepel, zacht en comfortabel, maar toch... de huid is kwetsbaar en immatuur en de huidbarrière is volledig ongeorganiseerd. Gevolgen: de babyhuid is zeer broos en kwetsbaar tegenover dagelijkse agressies (vervuiling, bacteriën, pollen) en droogt uit bij de geboorte. Gedurende de eerste twee jaar is het noodzakelijk om het dagelijks te hydrateren en te beschermen.

Het antwoord van Mustela®? De “zero waste” Avocado. De avocado werkt als een schild dat de ontwikkeling van de huidbarrière ondersteunt, door de productie van de belangrijkste elementen (eiwitten en lipiden) te versterken en beschermt het kostbare celkapitaal tegen dagelijkse agressies. 

 

Wat als mijn kind een droge huid heeft? 

Een droge huid produceert niet genoeg vetten en haar natuurlijke hydratatiegehalte is veel lager dan die van een normale huid. De barrièrefunctie is zwakker of zelfs afwezig in bepaalde gebieden. Gevolgen: de huid is ruw, voelt minder zacht aan en kan zelf schilferen, vooral op lichaamsdelen die blootgesteld zijn aan externe agressies (knieën, handen, oogcontouren, wangen en lippen). Het is uiteraard geen pathologie, maar een huidtype. Het manifesteert zich intensiever wanneer het bijzonder wordt aangevallen door externe factoren, zoals barre klimaatomstandigheden (warm, koud, droog, wind...) en de kwaliteit van het water. Het is aangeraden om dagelijks de huid te voeden en te beschermen.

Het antwoord van Mustela®? Bijenwas (van bijen die een ‘koninginnenleven’ leiden). In combinatie met Cold cream zorgt ze voor een diepgaande hydratatie en behoudt ze de huidbarrière. Het laat een zachte, niet-vette film achter op de huid.

 

Wat als mijn kind een huid met neiging tot atopie heeft? 

De huid met neiging tot atopie wordt beïnvloed door een chronische ontstekingsziekte en een veranderde huidbarrière, die rode vlekken en jeuk veroorzaakt. Tegenwoordig wordt 1 op de 5 kinderen getroffen. Het gaat er dan om zo snel mogelijk een diagnose te stellen – door een arts -, rekening houdend met de genetische factor en het allergene milieu. Deze chronische opstoten onderscheiden de huid met neiging tot atopie van andere huidtypen en beïnvloeden de levens- en slaapkwaliteit van heel het gezin. Er is vaak een triggerfactor voor eczeemopstoten: vervuiling, allergenen, kalkwater, stress. Preventie is de sleutel en dit vanaf de eerste levensweken. Het goede nieuws is dat deze ziekte onder controle kan worden gehouden (vermindering van de intensiteit en de frequentie van de opstoten) door het nemen van een paar eenvoudige voorzorgsmaatregelen. En het neemt af met de leeftijd.

Het antwoord van Mustela®? Zonnebloemoleodistillaat®. We halen het uit het zaad van de zonnebloem, een gepatenteerd actief bestanddeel met een vreemde naam, dat perfect voldoet aan de behoeften van de huid met neiging tot atopie. Dit actieve bestanddeel, met zijn verzachtende eigenschappen, levert de lipiden die essentieel zijn voor de opbouw van de huidbarrière.

 

Wat als mijn kind een zeer gevoelige huid heeft?

De zeer gevoelige huid van baby's reageert onmiddellijk en tijdelijk op bepaalde producten, op de geringste dagelijkse agressie of op prikkels die een normale huid gewoonlijk goed verdraagt. Ze produceert meer ontstekingsbevorderende factoren en minder ontstekkingsremmende factoren dan het gemiddelde. De gevolgen hiervan zijn: roodheid, gevoel van trekkerigheid of warm gevoel, maar dat snel kalmeert. De huid kan een beetje ruw of droog lijken en de baby kan zijn ongemak tonen door te huilen of te friemelen. Parfum wordt best vermeden en om irritatie en roodheid te verzachten en te voorkomen is het belangrijk om verzachtende huidverzorgingsproducten te kiezen die de huidbarrière beschermen.

Het antwoord van Mustela®? Schisandra. Dit actieve bestanddeel met meerdere eigenschappen kalmeert en helpt de tekenen van reactiviteit van de zeer gevoelige huid te beperken, terwijl het ongemakkelijke gevoel wordt verlicht en de roodheid wordt verminderd.

Ontdek onze verzorgingen voor baby, kind en familie.

Ontdek nu in onze shop !
Pampers
Premium Protection Maxi Pack Maat 4
20.39
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Pampers
Premium Protection Maxi Pack Maat 4
20.39
Kopen
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
67%
Babyboom
Geschenkpakket 11-17 maanden - Frans
0.00
Kopen
En nog meer ...
Gezondheid van de baby