Babyboom
Babyboom
Zwanger

Ik heb zin in aardbeien

2 min
Gezondheid van de baby
Zwanger

Ik heb zin in aardbeien

2 min
Éveil, Santé
Sinds u zwanger bent, valt u ten prooi aan een ongewone trek die op elk ogenblik van de dag of de nacht de kop kan opsteken.

Een avond in december, alles is rustig en opeens hebt u een waanzinnig verlangen naar aardbeien ! Sinds u zwanger bent, valt u ten prooi aan een ongewone trek die op elk ogenblik van de dag of de nacht de kop kan opsteken.

 

Waar komen die plotse verlangens vandaan ?

De dokters weten het nog niet zo goed. Hormonale veranderingen kunnen gedeeltelijk verantwoordelijk zijn voor de onverwachte verlangens, maar wanneer ze zich in het begin van de zwangerschap voordoen, zouden ze veeleer het gevolg zijn van een gebrek aan bepaalde voedingsstoffen. Ze zouden dus met fysiologische behoeften overeenkomen. Dat verklaart waarom u trek kunt krijgen in de gekste dingen.

Wanneer ze echter naar het einde van de zwangerschap toe verschijnen, zouden ze meer te maken hebben met een psychologische behoefte van de toekomstige mama: een fel verlangen om zichzelf te verwennen terwijl de bevalling nadert.

 

Een ding staat vast. De geur- en smaakzin veranderen tijdens de zwangerschap. Dat kan zowel trek als misselijkheid veroorzaken. De enige raad die u nauwgezet moet volgen: zorg dat u evenwichtig blijft eten.

Ontdek nu in onze shop !
67%
Physiomer
Physiomer Baby spray 135ml
9.98
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
67%
Physiomer
Physiomer Baby spray 135ml
9.98
Kopen
Corine de Farme
Fysiologisch serum - steriele verpakkingen
6.47
Kopen
NUK
Verzorgingsset
16.70
Kopen
En nog meer ...
Gezondheid van de baby