Babyboom
Babyboom
Zwanger

Zwangerschap: maand na maand

4 min
Zwangerschap gezondheid
Zwanger

Zwangerschap: maand na maand

4 min
Éveil, Santé
Je bent zwanger en je hebt veel vragen over het verloop van jouw zwangerschap? Vind hier alle antwoorden op je vragen!

Volg de voortgang en mijlpalen van uw zwangerschap maand na maand. 

 

1e maand : 

Dat is het, je hebt net een test gedaan en je bent zwanger. Gefeliciteerd! Uw embryo meet tussen de 2 en 5 mm en nestelt zich comfortabel in uw baarmoeder. Er is momenteel geen grote fysieke verandering voor je, alleen wat ochtendmisselijkheid, een teken dat je zwangerschap begint. Maar kom meer te weten over de eerste maand van de zwangerschap met dit artikel: 

2e maand: 

Je weet al twee maanden van dit geweldige nieuws, en het begint langzaam zichtbaar te worden. Je borsten worden groter, je buik wordt groter en, wonderbaarlijk genoeg, ben je niet meer ongesteld. Zwangerschap gaat gepaard met "slechte verrassingen" zoals misselijkheid, vermoeidheid, stemmingswisselingen en buikpijn. Gelukkig zal dit alles een verre herinnering zijn wanneer de baby, nu 3 cm lang, arriveert. Lees meer in dit artikel: 

3e maand: 

En dat zijn er drie! De ongemakken blijven je dagen vergezellen, maar wat een genot is het om te weten dat de baby groeit en het embryo een foetus wordt. Hij ontwikkelt zich steeds meer, vooral zijn handen en gezicht krijgen vorm. Binnenkort is het tijd voor de eerste echo en die langverwachte eerste ontmoeting. We vertellen je meer in dit artikel: 

4e maand: 

Je bent nu in je 4e maand en het begint te dagen. Als je het je vrienden en familie of je werkgever nog niet hebt verteld, is het nu het moment, want je buik begint zichtbaar te worden. Het is ook het begin van de maandelijkse medische afspraken om de gezondheid van moeder en baby te controleren. Hij begint te bewegen en zijn hart klopt twee keer zo snel als het jouwe. Hij is tot 15 cm lang. Alles wat u moet weten over deze vierde maand vindt u in dit artikel: 

5e maand: 

Tijdens deze vijfde maand begint je baby aan te komen, dus denk eraan om op je voeding te letten. Het is tijd voor de tweede echo. Je baby lijkt steeds meer op een pasgeborene, zijn nagels worden gevormd en zijn haar groeit. En als je wilt, kun je eindelijk vragen om het geslacht van je kind te weten. De geboorte staat voor de deur, dus vergeet niet wat tijd voor jezelf en je partner te nemen voor deze grote verandering in jullie leven. We leggen alles uit in dit artikel: 

6e maand:  

Je bent aan het einde van het tweede trimester. Je baby weegt bijna 1 kg en is bijna "compleet". Hij kan vanaf nu geluiden horen, dus het is tijd om met hem te praten, alsof hij er al is. Wat jou betreft, je buik groeit snel en de pijnen beginnen op te komen, dus praat erover tijdens je prenatale bezoek om oplossingen te vinden om je te verlichten. Het is ook tijd om de komst van de baby voor te bereiden, dus waarom niet beginnen met de slaapkamer. De redactie vat alles samen in dit artikel: 

7e maand:  

Nog maar 3 maanden voordat de baby komt. Hij begint zich al te positioneren voor deze dag, namelijk met zijn hoofd naar beneden. Hij onderscheidt en herkent de verschillende stemmen om hem heen. Het laatste trimester kan iets moeilijker zijn dan de vorige, en de eerste weeën kunnen opkomen, praat met uw arts die u gerust kan stellen. Je kunt je ook beginnen voor te bereiden op de bevalling en nadenken over wat je wilt, wat allemaal wordt uitgelegd in het volgende artikel: 

8e maand:  

De eindstreep is zichtbaar, nog maar twee maanden te gaan! Het is tijd voor de laatste echo, de kans om de baby nog een laatste keer te zien voordat je hem in het echt kunt bewonderen. Misschien is het tijd voor je om met zwangerschapsverlof te gaan, neem wat tijd voor jezelf en rust, na de bevalling wordt het ingewikkelder. Je baby groeit nog steeds en weegt nu 1,7 kg. Het is ook tijd om een beetje te winkelen en alles te kopen wat je nodig hebt om je kind te verwelkomen. We zetten alles op een rij in dit artikel: 

9e maand:  

Je bent in de laatste fase, nog maar een maand te gaan voordat je je baby ontmoet! Luister goed naar je lichaam, jij bent de enige die weet wat je nodig hebt. En let vooral op tekenen van een naderende bevalling (breken van de vliezen, weeën, enz.). Je baby ontwikkelt zich nog steeds en is ook klaar om naar buiten te komen. Zorg ervoor dat alles klaar is voor de grote dag en stel al je vragen zodat je zo sereen mogelijk kunt zijn tijdens de bevalling. We vertellen je er alles over in dit artikel: 

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Omum
Ma Jolie Peau Hydraterende Gezichtscreme
22.64
Kopen
Omum
Ma Protection Joli Teint Hydraterende creme SPF50+ Tint Zand
22.16
Kopen