Babyboom
Babyboom
Baby

Ontwikkeling van de baby: maand na maand

3 min
Ontwikkeling van de baby
Baby

Ontwikkeling van de baby: maand na maand

3 min
Éveil, Santé
Volg de ontwikkeling van jouw baby van maand tot maand.

1 maand 

Gefeliciteerd, en welkom baby! Tijdens zijn eerste maand zal baby's voornaamste bezigheid slapen zijn. Hij zal nauwlettend in de gaten worden gehouden door de arts, dus vergeet niet al jouw vragen te stellen, vooral over vaccinaties. Tenslotte, baby is een goede (melk-)drinker, ongeveer 6 keer per dag. Wees aandachtig want de tijd gaat snel voorbij en het is al tijd voor zijn eerste glimlach. Lees meer over de eerste maand van de baby in dit artikel:

2 maand 

Al 2 maanden oud... baby groeit met sprongen. Zijn zintuigen worden ook scherper, hij kan in voorwerpen knijpen die je in zijn handen legt en herkent je stem. Jouw baby en jij moeten zich voorbereiden op de eerste scheiding, die helaas onvermijdelijk is. Lees hier meer over de tweede maand van de baby:

3 maand 

Baby is al 3 maanden oud! Hij groeit nog steeds snel, zijn gemiddelde hoogte is 60 cm. Hij kan nu zijn hoofd vasthouden en objecten volgen met zijn ogen. Maar zijn grote fascinatie zullen zijn handen zijn. Tenslotte is dit de periode waarin alles wat hij tegenkomt onvermijdelijk in zijn mond belandt, dus blijf alert! Lees in dit artikel alles over de 3e maand van de baby:

4 maand 

Het is 4 maanden geleden dat baby geboren is. En wat een avontuur, hij kan nu in 3D zien, zijn zicht wordt scherper. En bovenal houdt hij van lachen, tussen het kietelen door en het beroemde "koekoek, hier ben ik weer", zal baby fantastische momenten met je doorbrengen. Dit is ook het moment om zijn smaak te verfijnen met het begin van voedsel diversificatie. Leer meer over de 4e maand van de baby door dit artikel te lezen:

5 maand 

Je bent nu al vijf maanden samen met je baby en je hebt niets gemist. Baby kan nu in de vorm van een "zeehond" liggen: op zijn buik met zijn hoofd omhoog. Hij begint ook mensen die praten te imiteren: een fundamentele stap in het leren spreken. Hier vind je alles wat je moet weten over de 5e maand van je baby:

6 maand 

Baby bereikt een mijlpaal in zijn 6e maand, zijn motoriek verbetert verder. Hij kan nu een voorwerp van de ene hand naar de andere brengen. Zijn zintuigen worden nog beter. Hij kan zijn voornaam herkennen en zal ook wat gebarentaal kunnen leren. Lees in dit artikel meer over de 6e maand van de baby:

7 maand 

En zeven! Baby bereikt zijn zevende maand, hij kan ongeveer zitten maar zijn evenwicht is nog wankel. Hij wordt speels, maar beheerst zijn emoties nog niet. In deze maand beginnen ook de nachtmerries, dus maak hem dan niet wakker, maar blijf bij hem. Lees meer over de 7e maand van de baby in dit artikel:

8 maand 

De baby groeit zo snel, hij is nu 8 maanden oud. Dit is het begin van echte maaltijden en kruipen! Baby is nieuwsgierig om de wereld te ontdekken en begint het huis te verkennen, dus wees voorzichtig, het kan verstandig zijn om een veiligheidshekje te installeren. Lees meer over de 8e maand van de baby in dit artikel:

9 maand 

Al 9 maanden oud... baby stopt niet met groeien. Hij zit perfect en kan zelfs een paar lettergrepen zeggen. Dit is ook de maand waarin de arts het zicht en het gehoor van de baby zal evalueren. Hier vind je alles wat je moet weten over de 9e maand van je baby:

10 maand 

De baby is nu 10 maanden oud. Het is tijdens zijn 10e maand dat de baby het gebruik van zijn duim ontdekt, hij grijpt alles wat hij kan. Hij kan nu rechtop staan door zich aan meubels vast te houden. Dit is ook het stadium van emotionele en relationele ontwikkeling. Lees in dit artikel alles over de 10e maand van de baby:

11 maand 

Bijna een jaar voor de baby deze maand. Hij is 11 maanden oud. Zijn tanden zijn misschien ingegroeid en het is vrij pijnlijk. Verzorg ze door ze regelmatig te borstelen. Hij reageert nu perfect op zijn naam en begint rechtop te staan en op zijn voeten te balanceren. Lees dit artikel om meer te weten te komen over de 11e maand van de baby:

12 maand 

Dat is het dan, baby viert zijn eerste jaar met jou! De 12e maand is de maand waarin baby zal beginnen te lopen, zijn eerste stapjes zullen natuurlijk onhandig zijn, maar niets zal hem tegenhouden hij zal niet opgeven omdat hij zich zeker voelt. Hier vind je alles wat je moet weten over de 12e maand van je baby:

Ontdek nu in onze shop !
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen